12 d’abril 2020

SARS-CoV-2 'Covid-19' ...

Veient les dificultats que tenim a Catalunya per controlar els efectes de Covid-19, on que em pogut apreciar com infraestructures sanitaries de primer ordre es tensionen fins al límit. Quan ja hem vist com els nostre personal sanitari està sotmès a una de les situacions que més estrés sostingut ha dut a totes les parts del sistema de salut, i quan pensem que això ha passat on els recursos habituals i les infraestructures son immensament més ben dotades que les que hi ha disponible a paisos com Nepal... patim, i patim molt! Si els paisos anomenats 'rics' estan patint el que estan patint per fer front a aquesta situació, no volem ni imaginar les dificultats que pot suposar una escalada de casos en la zona on opera el nostre estimat hospital.
Sense oblidar el patiment dels nostres efectius de la sanitat a casa nostra, i com no, sense oblidar el sofriment dels qui han enmalaltit o sofert perdues familiars per Covid-19, no podem oblidar l'equip de l'Hospital i la població de la seva àrea d'influència. Ara més que mai, estem molt aprop d'ells, vivint necessitats i límits als que no estem acostumats i que ens igualen i apropen com persones, ara sabem de més aprop la importancia de disposar d'un respirador més, d'haver de mesurar l'ús de material bàsic que escaseja... i de tantes altres coses que mai hauriem imaginat a casa nostra.
És difícil escriure tot això amb la situaciño d'aquí i la por del que pugui passar allà, però creiem bo reflexionar sobre tot plegat, al final el darrer que ens queda i que mai no ens ha de faltar és solidaritat i d'això els que estimem Associació Pont Solidari al Món, en sabem un munt.

 Informació a 09 d'abril de 2020

Les xifres oficials de casos de Covid-19 a Nepal segons fons WHO a 08.04, són nou casos oficialment detectats, un d'ells a Kathmandu ja donat donar l'alta. Evidentment la situació no és cómoda en cap país i menys en els que les dificultats econòmiques marquen el dia a dia. 
La vida a Nepal ja és complexa de per si i amb l'amenaça global que suposa Covid-19, la situació que es respira és de tensió. 
La població ha rebut l'ordre de confinament a 24.03 i per un mínim d'una setmana prorrogable (segons The Kathmandu Post).

Com no podia ser d'altre manera, el personal de l'hospital que tant ens estimem, treballa ja fa dies en l'organització de totes les mesures i que tenen al seu abast. Els membres de l'staff estan coordinant recursos de la millor manera possible pel que pugui venir.

És hora de priorizar la higiene de les instal·lacions i de les zones pròximes i per això treballen en la neteja dels accesos al centre i de les passeres del recinte. 

foto de Aatmiya Community Hospital.
Pel que fa a les mesures i protocols de seguretat en el tractament de visites que accedeixen al centre, també ha estat un punt en el que s'ha treballat. S'ha assajat i reforçat i posat en pràctica el control i prevenció de contagis accidental, les mesures d'autoprotecció són presents en les imatges que rebem de l'staff que son conscients de la importancia de poder cuidar-se per poder cuidar.  

foto de Aatmiya Community Hospital. foto de Aatmiya Community Hospital. 

Entre les mesures extraordinàries que s'han adoptat, la disposició de dues places d'aïllament pel cas que sigui necessari, com podem veure en les imatges cortesia del Facebook de Aatmiya Community Hospital en les presenten amb el desig de no haver de fer-les servir, tan de bó sigui així.  

foto de Aatmiya Community Hospital. foto de Aatmiya Community Hospital.

Sabem que són temps difícils arreu, aquí i allà i els enviem els millors desitjos, els recursos de l'hospital com sabeu són limitats però ens omple d'orgull a tots els que l'hem vist créixer, veure com davant el temporal que pot suposar el Covid-19 al Nepal, el nostre granet de sorra hi és present i que el personal que hi ha allà és prou madur per preparar-se per fer-hi front i fer-ho amb les dificultats que suposa fer-ho allà.

Anirem informant de la situació i l'estat dels nostres estimats membres de l'staff de l'hospital, del seu dia a dia les properes setmanes i sobretot poder-ho fer amb bones notícies.

...i per finalitzar aquest post:
Vull trametre un sentit homenatge a tot el personal sanitari, des de l'assistència primària, als hospitals, a tot el personal que s'hi està deixant la pell, aquí i allà. Arreu del món hi ha persones que com un cop vaig sentir, "heu corregut en direcció contraria!", allà on se us ha necessitat, allà on ningú us protegia i precissament allà on era el perill, allà heu estat, tenint cura de les persones que emmalaltien, guarint, acompanyant i no defallint. Sou simplement especials i mai hi haurà un agraïment just a la mesura del que esteu fent aquests dies.
(*) El suport fotogràfic d'aquest post és originari del Aatmiya Community Hospital el nostre agraïment.

Cap comentari: