Projectes a Índia i Nepal

Juanga, Orisa2009


Transport d'un contenidor de material hospitalari des de Barcelona a Juanga, Orisa.
Van col·laborar: Hospital Parc Taulí i Hospital General de Granollers donant material de quirófan, una incubadora, bressols per a nounats i material fungible divers. Isolana Fundació es va fer càrrec del transport del material en vaixell des de Barcelona a Calcuta. 1680 €.

Projecte: Primers auxilis a accidentats i malalts greus.
Impartit per la Dra. Marta Miquel a les escoles i a casdascun dels diferents pobles tribals que atén l´Hospital de Juanga, unes 30 poblacions amb 125.000 habitants. A més durant la seva estada de 5 mesos en aquest hospital, es van canviar els llits, molt deteriorats, va pintar l´interior del hospital, va netejar i enrrejolar la cuina, es van millorar els hàbits higiènics del personal, es va adecuar una sala per rebre malalts greus, es va canviar el mobiliari del quirófan i la sala de parts amb el material arribat de Barcelona. També es va reparar una ambulancia donada fa anys, quan encare no hi havia carreteres, actualment en servei per urgències greus. Una familia va apadrinar la reparació 500€ i diversos particulars van col·laborar en la compra de 17 llits hospitalaris senzills, 17 matalassos platificats i la pintura. 1000€.

2010

Finalització de l'escola Vivekananda, Juanga Edifici de Secundària, en tres de les aules d'última edificació.
Enguixat de les parets, allissat dels terres, col·locació de marcs i vidres a les finestres, pintat interior i exterior. Construcció de les primeres latrines a l´escola. Isolana Fundació ha col·laborat amb 2.800€

Agermanament de l'Escola de Secundària Vivekananda amb el Instiut Badia del Vallès, Badia del Vallès, Barcelona.
Els alumnes de l'Institut han pagat els uniformes escolars dels 300 alumnes de les escoles de primària i secundària. 848 €.

"Un cop de mà per als més pobres de l'Índia".
La Dra. Marta Miquel escriu el llibre "Un cop de mà per als més pobres de l'Índia", on explica la seva  l'experiència com a voluntària a Juanga, editat en CD, del qual ven 500 exemplars, donant la totalitat,  5.000 €, a CITTA, que millora la instal·lació elèctrica de l'hospital i compra un generador elèctric per tal de poder utilizar les instal·lacions de quiròfan de l'Hospital de Juanga adequadament. S'inicia també la instal·lació eléctrica de l'escola.

Mercat solidari a l'Hospital Esperit Sant, Santa Coloma de Gramenet, a benefici de CITTA. 900 €.

2011

Gener, "Projecte ulleres per Juanga".
Recollida i graduació de 1.000 ulleres usades. Hector Pagés, òptic de l'Hospital de Vilafranca del Penedès, la Dra. Neus Jové, i la Dra Marta Miquel van a Juanga. Revisió de la vista i lliurament d'ulleres graduades. Es graduen 600 persones, a més de visitar als 300 nens de l'escola Vivekanada.Eslliuren 400 ulleres amb la graduació exacte. Es fa control de Tensió Arterial i auscultació pulmonar i càrdiaca a totes les persones a qui es revisa la vista, detectant diverses patologies ocultes a les que es posa tractament.

Juny, Esponsorització del primer any d'estudis Preuniversitaris per en Babú.
En Babu es un noi un orfe que ha crescut vivint a l'Hospital i estudiant fins a l'últim curs a l'escola Vivekananda. Dra. Neus Jové i Família Miquel. 1500 €.Novembre, "Festival First Aid". 
La Dra. Marta Miquel acudeix de nou per realitzar un Festival per a tota la comunitat de Juanga per tal de refermar els conceptes en primers auxilis.  Els alumnes de l'escola Vivekananda que van rebre les classes de Primers Auxilis al 2009, van representar en diversos "sketchs", la primera assistència sanitària a ferits i malalts.
L´optometrista Eugenia Valdés continua el projecte d´Ulleres per Juanga.

2012
Projecte Nepal, HUMLA: Cirurgia General 2012
Aquest any dediquem tots els nostres esforços en tirar endavant un quirófan per una zona remota de Nepal, dins l'Himalàia, a 3.000m d'alçada sobre el nivell del mar. Equipem una àrea quirúrgica i hem operat 56 persones.  

2013 
Arranjament del quiròfan de l'Hospital de Juanga. 
S'havien proposat uns canvis estructurals a l'àrea de quiròfan, comprovem que s'han fet correctament. Establim protocols per a un correcte funcionament, sobretot incidint en la neteja i l'esterilització.
Eugenia Valdés, òptica fa una estada per a seguir amb el projecte Ulleres per Juanga. Visitem 450 persones mes amb dificultats per veure-hi be.
En Babu comença el seu primer any a l'Universitat, ha decidit estudiar Infermeria. 

2014

Anna Estruga infermera de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, fa una estada per col·laborar amb les infermeres de l'Hospital de Juanga
Continuem donant classes de Primers Auxilis als nens i nenes de l'escola Vivekananda.

2015
Cristina Abrie, Anna Augè, i Goretti Gelong infermeres del Parc Tauli fan una estada amb les infermeres de Juanga. El suport d'aquestes professionals catalanes es de gran ajuda per a elles, els dona seguretat en la seva feina, el dia a dia d'un hospital rural a l'Índia no es gens fàcil.
Terratrèmol a  Nepal, amb la col·laboració de socis i amics de Pont Solidari enviem 10.000€ per l'assistència directe a famílies que s'han quedat sense casa de varies poblacions, a Dadhing, Kavre i Sindhupalchock. 
El mes de Juny la Dra. Marta Miquel va a Nepal per col·laborar en dos camps d'assistència mèdica  a les zones afectades.

2016 
En Babu ja es al quart i ultim any d'Infermeria, l'any que ve serà un professional. Ens està infinitament agraït, sense el support de l'Associació no li hagués estat possible.
Nepal: uns mesos desprès del terratrèmol hem començat a treballar amb Citta/Aatmiya per a construir un hospital en una de les àrees devastades. Serà a SITALPATI, al districte de Sindhuli, molt destruït i sense cap hospital públic. Ens han cedit un grup d'edificis que transformarem en Hospital. La nostra Associació ha pres el compromís de comprar tot el mobiliari i el material electromèdic dels diferents serveis de l'Hospital i durant els primers dos anys a col·laborar directament amb el personal local en el bon funcionament del Centre. Durant el mes de mars hem fet un treball de camp per detectar les necessitats de la població constatant les dificultats que tenen per a poder rebre tractament adequat quan estan malalts i l'escàs treball de prevenció per a una bona salut que reben del seu govern.