28 de març 2017

Nit de foc a Boudhanath


Avui ens hem firat, hem estat tot el dia de compres, plats, olles, coberts, draps de cuina, fregalls, tasses, gots, cistelles per verdures, llençols, coixins, i tres galledes de fregar que tenien escorre-motxos com les nostres Merys, algo ben raro aquí, que escorren els motxos amb les mans. Una de cada color, per que no barregin el motxo dels lavabos amb els de les habitacions o la cuina, aqui s'ha de pensar en tot!
El que mes ens ha costat de trobar, es una roba per fer cortines per les habitacions, ens hem patejat un mercat inmens per trobar una roba fineta, que fos mona i discreta, que no s'hagi de planxar, doble ample i barata, massa exigències per aquest país, però ens n'hem sortit, n'hem comprat 40 metres que amb descompte i regateig ens han costat 80€, una fortuna per la gent d'aquí.
Hem dinat amb el nostra amic Kami i l'Alma de Terrasa, i a la nit hem anat a Boudhanath a passejar-nos entre tota aquesta gent que amb gran devoció dona voltes a l'estupa mentre resa. Avui hi ha hagut una celebració especial i mils d'espelmetes enceses ens han il·luminat la plaça.


I demà amb un jeep carregat de material pel hospital que hem anat portant en diferents viatges i que hem tingut guardat a Kathmandu, cap a Sitalpati altre cop. Esperem que electricistes, lampistes, i fusters hagin acabat la feina d'una vegada, tinguem tots els mobles a punt de col·locar i puguem començar a posar tot el material en ordre, per rebre la visita dels inspectors del Ministeri de Sanitat que han d'aprovar que tot està segons mana la llei.