22 de març 2017

Aquesta última setmana hem avançat molt. Han arribat els diners pel laboratori que Estalki Corporation XXI ens va donar i ja tenim tot el material aquí, tot el que hem comprat està al seu lloc, els mobles van arribant  de mica en mica, els electricistes que haurien d'haver estat els primers a treballar han aparegut els últims i ara tornem a tenir pols per tot arreu. L'organització de la feina la vaig trobar feta i no hi ha hagut manera de fer-los entrar en raó. L'aigua, que també hauria d'haver estat lo primer a fer, l'estan quasi acabant.
L'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en ha concedit una ajuda econòmica de 3.492€ que també ha anat pel laboratori, que es la part del pressupost més cara.
Hem tingut la visita de la Universitat de Vic. La Sra. Montserrat Romero Mas, Coordinadora de Relacions Internacionals i la Sra. Núria Gorchs i Font, Coordinadora del Grau d'Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut han vingut a conèixer el nostre hospital; col·laboraran amb nosaltres oferint la possibilitat de fer un treball de recerca-cooperació en salut als seus estudiants de últim grau d'infermeria. Hem visitat un hospital del Govern i un Centre Primari de Salut. Han quedat gratament sorpreses de la feina que estem fent, han constatat la pobresa i manca de serveis sanitaris que hi ha a la zona i la feina que pot fer el nostre hospital aquí. 

Avui torno a Katmandú a rebre a la Dra. Neus Jovè de l'Hospital de l'Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet, que ve a ajudar-me a acabar de perfilar un dels detalls més importants, el dia a dia de l' hospital, les relacions metge-pacient, infermeres-pacients i establir conjuntament protocols de diagnòstic i tractament de les malalties més comunes i urgències greus i, sobretot, com ser resolutius amb els ferits accidentats de trànsit que cada dia, amb la carretera que tenim als voltants, ens consta que n'hi ha molts. 
Amb l'Helina, la infermera amb qui estic treballant aquests dies, hem anat a fer la primera classe de primers auxilis als alumnes més grans de l'escola del Govern de Sitalpati. Ha estat sorprenent veure l'interès que hi han posat tots, sobretot les noies, participant de les pràctiques que hem fet, fent preguntes, i dient-nos quantes coses noves i molt útils han après en dos dies.


L'Helina acaba de rebre una bona notícia, el seu treball de recerca de carrera, Women satisfaction with nursing care during intrapartum period in selected maternity hospital. (Grau de satisfacció de la dona amb les atencions d’infermeria durant el periode intrapart, fet en un hospital maternal) ha estat triat per presentar al “Third National Summit of Health and Population Scientist in Nepal”.

La setmana que ve, quan tornem aquí, farem la classe a les Female Community Heath Volunters, són dones que de manera voluntària han rebut coneixements sobre salut, i donen consell sanitari a la comunitat. N'hi ha nou, una per a cadascun dels barris de Sitalpati, sumant uns tres mil cinc-cents habitants.  Les treballadores del Centre Primari de Salut que tenim a la vora també hi volen participar.
Feina no ens en falta. 
Però estic molt contenta de com va anant tot i agraïda a tots els que amb la vostra ajuda heu col·laborat a tirar endavant aquest difícil projecte.

Aviat l'hospital obrirà les portes i serà gracies a tots vosaltres.