24 de gener 2017

Treballant intensament pel nou hospital


La Marta Miquel informa: Estic a Nepal, primer uns dies a Katmandú cercant la millor oferta per equipar l' hospital. He visitat unes quantes distribuïdores i després he anat a veure el resultat dels seus materials a hospitals que ja funcionen des de fa temps i ja tenim donada l’ordre de compra del material d'àrea d’ingresos, infermeria, sala de parts, consulta externa i esterilització.
Ens falta el laboratori que està essent una mica més complicat, però en dues setmanes estarà resolt.
Hem parlat amb els arquitectes que són els que estan subministrant treballadors per fer les obres. Voliem paletes, electricistes, lampistes o fusters locals, però la seva manera de treballar no era l’esperada i per sort ha vingut gent molt professional de ciutat.
Les obres estan molt avançades tot i que encara falta una mica.
Estic vivint entre runes i molta pols, sense aigua corrent perquè el dipòsit tot just està acabant la fase d'assecat i fins la setmana que ve no es pot omplir. D'aigua n'hi ha de disponible, però a galledes.
Aquesta setmana estaré a un hospital del govern que segons sembla està sota mínims, a 45km d'aquí, per a veure com funciona i com treballen amb els malalts i veure quin tipus de patologies vénen.
I després estaré un dies al Centre Primari de Salut que ja conec de visitar-lo l’any passat. Han canviat la persona encarregada que era un desastre, i hi ha una noia qualificada de Health Assistant, que ve a ser com una Paramèdica que té moltes ganes de treballar, sobretot amb les dones i criatures que aquí pateixen molt. Està molt contenta de que hi hagi un hospital a la vora on poder enviar les patologies que ella no pot resoldre.
Per sort els veïns de sobre nostre tenen wifi, són els únics de per aquí, i podré tenir Internet, tot i que just ara se n'ha anat la llum. Cada dia se'n va quan es fa fosc, just quan més es necessita. Paciència.

Us deixo unes fotos de com esta l’hospital i la meva supervivència.


Urgències

RX

Laboratorihabitació 2 llits

habitació malalts infecciosos 3 llits

Obres