06 de maig 2013

Demanda Mundial per la Seguretat dels Treballadors/as de Bangladesh

El pitjor desastre que ha viscut Bangla Desh sembla empitjorar cada dia que passa. Les autoritats han confirmat que han trobat més cossos sota la runa de l'edifici de tallers i fàbriques que es va ensorrar el 24 d'abril. El balanç de morts ja supera els 500 segons l'últim balanç que s'ha fet públic. Ja no es busquen supervivents, però continuen apareixen cadàvers mentre es duen a terme les tasques de desenrunament.
Centenars de persones continuen acampades al pati d'una escola pròxima a la zona i esperen notícies de familiars desapareguts. Encara hi ha 149 desapareguts.
Les persones que van morir en la tragèdia de Rana Plaza estaven produint peces per a marques europees i d'Amèrica del Nord quan les seves fàbriques es van esfondrar. Una sèrie d'empreses ja han reconegut la producció en aquestes fàbriques com Primark (Regne Unit/Irlanda), Bon Marche (Regne Unit), Joe Fresh (Loblaws, Canadà), El Corte Inglés (Espanya) i Mango (Espanya). També es van trobar etiquetes de Benetton entre les restes de la fàbrica que estan sent identificades.
Les marques han fet propostes insignifcantes i insuficients per fer front a les deficiències en la construcció i la seguretat contra incendis. Aquestes propostes insignificants van des de posar a les persones treballadores un vídeo de seguretat (cas d'H&M) a unes classes teòriques de seguretat (Walmart).
Quanta seguretat proporciona un vídeo quan s'esfondra un edifici mal construït o quan no hi ha sortides d'emergència ni mesures antiincendis?
El responsable de la marca canadenca de roba que produïa una bona part dels encàrrecs a l'empresa sinistrada ha lamentat els fets, però diu que continuarà fabricant a Bangla Desh.
Es calcula que hi ha unes 4.000 fàbriques de roba que exporten roba a empreses de tot el món.


Donat que totes aquestes marques pel que es veu pensen continuar la seva irresponsabilitat, poca vergonya, falta total d'humanitat i avarícia, en vers la gent pobre d'aquest país i alguns altres que tots sabem,  fem boicot total a la compra del material produït per ells. Comprem menys però amb la seguretat que esta produït per persones a qui es respecten els seus drets laboral.

SIGNA AQUÍ L'ACCIÓ MUNDIAL i DIFON. GRÀCIES!


Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

1 comentari:

Rosa Ana. ha dit...

10 de mayo de 2013.-

Marta: mientras haya pobres, habrá ricos, Rosa Ana - Alcoi